Süper Lig'de 2018-2019 sezonunun ilk 4 haftası geride kaldı. Ligde sahneye çıkan 18 takımda forma giyen futbolcuların yaş ortalaması 28,22 olarak gerçekleşti.
Toplam kadronun yaş ortalaması 27.3 olan Atiker Konyaspor’un geride kalan 4 haftada baz alındığında oynayanların yaş ortalaması 28.3 oldu. Yeşil-beyazlı ekibin ligde 4 maçta süre alan futbolcularının yaş ortalamasında ligde en genç 9.takım oldu. Teknik direktör Rıza Çalımbay, ilk 4 haftada 19 farklı oyuncuya şans verirken, ilk 4 haftada forma giyen isimler arasında en genç oyuncular 23 yaşında olan Deni Milosevic ve Vedat Bora oldu. En yaşlı isim ise 35 yaşındaki takım kaptanlarından Ali Turan oldu.
EN GENÇ TAKIM BURSASPOR
Süper Lig'in ilk 4 haftasında forma giyen futbolcuların yaşları dikkate alındığında 25,38 ortalama ile en genç takım Bursaspor oldu. Bursa ekibinin ligde 4 maçta süre alan futbolcularının yaş ortalaması 25,38. Bursaspor'u 26,25 yaş ortalamasıyla Kasımpaşa, 26,31 yaş ortalamasıyla Çaykur Rizespor takip etti.
En yaşlısı Başakşehir
Medipol Başakşehir, Süper Lig'in en yaşlı takımı konumunda.Ligin ilk 4 haftasında turuncu-lacivertli ekipte süre alan futbolcuların yaş ortalaması 29,75 oldu.
Medipol Başakşehir'i 29,66 ortalamayla Ankaragücü ve 29,3 ortalamayla Beşiktaş izledi.
En genç oyuncular Galatasaray'da
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasında en genç oyunculara şans veren takım oldu. Teknik direktör Fatih Terim, 2000 doğumlu 18 yaşındaki futbolcular Yunus Akgün ile Ozan Kabak'ı Süper Lig'de birer maçta sahaya sürdü.
1999 doğumlu futbolculardan, Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür, Fenerbahçeli Eljif Elmas, Bursasporlu Burak Kapacak ve Jani Atanasov ile Antalyasporlu Doğukan Sinik diğer genç oyuncular olarak dikkati çekti.
- En yaşlı futbolcu Emre Belözoğlu
Medipol Başakşehir'in deneyimli futbolcusu Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'de ilk 4 haftada forma giyen en yaşlı futbolcu konumunda.
Turuncu-lacivertli ekibin 38 yaşındaki kaptanı Emre Belözoğlu, 4 müsabakanın tamamında da süre aldı.
Emre'nin ardından Ankaragücü'nün orta saha oyuncusu Sedat Ağçay, başkent temsilcisinin stoperi Yalçın Ayhan ile Göztepe'nin Portekizli kalecisi Beto, Fenerbahçeli file bekçisi Volkan Demirel, ilk 4 haftada sahaya çıkan en yaşlı (36) oyuncular olarak ön plana çıktı.
Takım | Yaş Ortalaması |
Bursaspor | 25,38 |
Kasımpaşa | 26,25 |
Çaykur Rizespor | 26,31 |
Y.Malatyaspor | 26,76 |
Antalyaspor | 27,33 |
Galatasaray | 27,52 |
Trabzonspor | 27,8 |
Erzurumspor | 28,1 |
A.Konyaspor | 28,32 |
Göztepe | 28,35 |
Kayserispor | 28,39 |
Fenerbahçe | 28,52 |
Alanyaspor | 28,74 |
Sivasspor | 28,95 |
Akhisarspor | 29,24 |
Beşiktaş | 29,3 |
Ankaragücü | 29,66 |
M.Başakşehir | 29,75 |
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.