2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Başlıyor
2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri yarın başlıyor.
2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri, yarın üç grupta oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.
Rusya'nın ev sahipliği yapacağı FIFA Dünya Kupası'na katılacak takımların belirleneceği Avrupa Elemeleri, yarın C, E ve F gruplarında yapılacak 9 maçla start alacak.
C Grubu'nda yer alan son dünya şampiyonu Almanya, ilk maçında deplasmanda Norveç ile TSİ 21.45'te karşılaşacak.
I Grubu'nda yer alan Türkiye ise ilk maçında 5 Eylül Pazartesi günü Hırvatistan ile deplasmanda karşılaşacak. Başkent Zagreb'deki Maksimir Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak mücadele, Hırvatistan'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.
PROGRAM
Gruplarda yarın oynanacak karşılaşmaların programı (TSİ) şöyle:
C Grubu
19.00 San Marino - Azerbaycan
21.45 Norveç - Almanya
21.45 Çek Cumhuriyeti - Kuzey İrlanda
E Grubu
19.00 Kazakistan - Polonya
19.00 Danimarka - Ermenistan
21.45 Romanya - Karadağ
F Grubu
19.00 Litvanya - Slovenya
19.00 Slovakya - İngiltere
21.45 Malta - İskoçya
AVRUPA'DAN 13 TAKIM FİNALLERE GİDECEK
Toplam 32 takımın yer alacağı, futbolda dünyanın bir numaralı organizasyonu 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılmak için 54 Avrupa ülkesi, elemelerde altışar takımlı 9 grupta mücadele verecek.
En fazla kontenjana sahip Avrupa Elemeleri'nden 13 takımın katılacağı Dünya Kupası'nda, Rusya ise ev sahibi olarak doğrudan yer alacak.
Maçların ardından gruplarını lider bitiren 9 takım, Dünya Kupası vizesi alacak. En kötü ikinci haricinde, 8 grubun ikincileri ise aralarında play-off maçlarına çıkacak. Karşılaşmaların ardından 4 takım daha, Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak.
Grup maçları, 10 Ekim 2017'de sona erecek. Play-off karşılaşmalarının ilk ayağı 9-11 Kasım 2017'de, rövanşları ise 12-14 Kasım 2017'de yapılacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.