Aykut Kocaman: “Skorer oyuncuya ihtiyacımız var”
Teknik Direktör Aykut Kocaman, yeni sezon açılışında çarpıcı açıklamalarda bulundu
Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı. 2019 2020 sezonu için Konya’da toplanarak sağlık kontrolünden geçen yeşilbeyazlılar yeni sezon öncesi Kayacık Tesislerindeki antrenmanla çalışmalarına başladı. Teknik Direktör Aykut Kocaman antrenman öncesi futbolcular ve kulüp çalışanları ile tokalaşırken, günün anısına fotoğraf çektirildi.
Sözlerine “Yeni sezona neler olacağını merak etme duygusu ve bir şeyler yapabilme arzusuyla giriyoruz” diyerek başlayan Teknik Direktör Aykut Kocaman, “Geçen sezondan bilgi anlamında elde ettiklerimizi de bu seneye aktarıp üstüne de bu sezon koyarak eğer başarı sağlayabilirsek istediklerimizi elde etme anlamında bir adım daha önde oluruz diye tahmin ediyorum. Başarılı bir sezon geçirecek gibi de görünüyoruz. Umarım yanılmayız” dedi.
Yeni sezon çalışma programı ile ilgili de bilgi veren Kocaman, “Konya'da 3 günlük bir çalışma yapacağız. Hem sağlık kontrolü hem de oyuncuların son durumlarıyla ilgili testler burada olacak. Sonra Bolu kampı sürecimiz olacak. Bu da ayın 9'unda başlayıp 20'sine kadar sürecek. Bolu'da daha fazla temel antrenmanlara ağırlık vereceğiz. Bu arada yeni sezonda 'ne yapmak istiyoruz' sorusuna odaklanacağız. Daha sonra da iki gün izin kullanıp tekrar maç kampı için Hollanda'ya gideceğiz. Orada da 4 hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. Tabi bir aksilik olmazsa. Sonrasında ise lig için hazırlıklarımızı, kadrolarımız netleştirmeye başlayacağız "diye konuştu.
Bir basın mensubunun "Gelen-giden oyuncularla ilgili neler söylersiniz?" sorusuna 54 yaşındaki teknik adam şöyle cevap verdi:
"Katılan oyunculardan geçen sezonda takımın dışında olan ve çeşitli takımlarda kiralık oynayan oyuncularımızı çağırdık. Şimdi onların durumuna bakacağız. Ağırlıklı olarak genç oyuncularımızın durumuna bakacağız ve ne olabilir kestirmeye çalışacağız. Aynı zamanda şu ana kadar katılan Riad Bajic ile Alper Uludağ aramıza geldi. Bajic zaten tanıdığımız bir oyuncu. Hem benim kişisel olarak tanıdığım da bir oyuncu. Konyaspor ailesinin de iyi tanıdığı bir oyuncu. Takıma büyük katkısının olacağını umut ediyoruz. Zaten o umutla aldık. Alper’de aynı şekilde takıma büyük katkı sağlayacaktır. Alper de son derece istekli. Umarım adaptasyonu çabuk olur. Hem kendisine hem de takıma katkı sağlar. Ama bu kadarla kalmayacak tabi ki. Sezonun sonuna doğru birkaç oyuncuya daha ihtiyacımız var. Yönetim de son derece hızlı bir şekilde çalışıyor. Tahmin ediyorum ikinci kampa başlarken kadroyu tamamına yakınını oluştururuz diye düşünüyorum…”
“Bir şey daha belirtmek istiyorum. Oyuncuların iyi ya da kötü olmasıyla ilgili değil. Her oyuncunun kendisini bulacağı ve ifade edeceği yerler var. Bazen uyum oluyor,bazen uyumsuzluk oluyor. Bunu şunun için söylüyorum. Bizim yapacağımız transferler kadar dışarıdan alacağımız, ihtiyaç duyduğumuz oyuncular kadar aynı zamanda takımdan da çeşitli nedenlerden dolayı göndereceğimiz oyuncular da vardı. Bu konuda birkaç yol alındı. Eğer bunu da dengeli bir şekilde başarabilirsek bu antrenman temposunu da yükseltecektir. Aynı zamanda oyundaki en azından biraz daha tahmin edilebilir olmamıza neden olacaktır. Geçen sene çünkü bir dönem var ki baya bir yükseliş yaşadık. Sonra arkasından 11 haftalık ciddi bir sıkıntılı süreç oldu. Hem tahmin edilebilir durumumuz ortadan kalkmıştı. Hem de bir şeyler yapabilmenin düşük olduğu bir dönemdi. Eğer aklımızın yettiğince bunca yıllık tecrübemizle bir takım önerilerde bulunduk. Yönetimle bunları paylaştık. Onlarda buna uygun bir şekilde çalışıyorlar. Hem göndereceklerimiz hem de gidenlerle ilgili dengeyi kurabilirsek bu senenin daha iyi olma ihtimali daha yüksek gözüküyor. Umarım bu konuda yanılmayız. Bu sene transfer olarak kenar oyuncuya ihtiyacımız gözüküyor. Ben oyuncuyu alırken sağ ya da sol diye almıyorum. Oyun içinde her iki tarafta kullanmaya çalışıyoruz. İki taraflı da oynayabilen oyuncuya ihtiyacımız var. Biraz skorer oyuncuya da ihtiyacımız var. İsim vermek şu anda doğru değil. Çünkü şu an 4-5 oyuncuyla görüşmeler devam ediyor. İsim vermek doğru değil. Çünkü hangisin olacağı belli olmuyor. Transfer tek taraflı olan bir şey değil. Çünkü oyuncu, kulübü almak isteyen pek çok şeyin bir araya gelmesi gerekiyor. 1 veya iki tane kenar oyuncuya ihtiyacımız var. Aynı zamanda bir de stoper ihtiyacımız var…”
Aykut Kocaman, “Geçen sezonlarda yüksek yaş ortalamasıyla oynadık. Yaş ortalamasını mutlaka düşürmemiz ve genç oyunculara daha fazla şans vermemiz gerekir” derken, tesislerde yapılan değişiklikler ile ilgili de şunları söyledi:
“Genel anlamda futbolun içerisinde yer alanların tek düşünceleri anlık başarılar. Ama bundan daha önemlisi tesisleşme. "İnsanlar genelde transfere bakar ama en önemlisi verimliliktir. 2005 yılından bu yana çok fark var. Şahane bir tesis. Günün çağdaş koşullarına uyum sağlayan bir tesis oldu. Konyaspor adına büyük kazanım. Gerçekten çok şanslıyız. İçerisinde bulunduğumuz tesisler yapılan çalışmalarla bir futbol takımının çalışabileceği en iyi şartlara getirildi. Buradan yönetimimize yapılanlardan dolayı teşekkür ediyorum…”
“İzinli futbolcular antrenmana katılmadı”
Antrenmana izinli olan yeni transfer Riad Bajic’in yanı sıra Selim Ay, Ömer Ali Şahiner, Volkan Fındıklı, Uğur Demirok, Musa Araz, Leonard Zuta ile kaleciler Mücahit Atalay ve Ertuğrul Taşkıran katılmadı. Koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman toplu çalışma ile sona erdi. 9 Temmuz Salı gününe kadar Konya’da çalışmalarını sürdürecek takım aynı gün 1. Etap Hazırlık Kampı için Bolu’ya hareket edecek. 20 Temmuz’a kadar hazırlıklarına Bolu’da devam edecek Konyaspor iki günlük iznin ardından 2. Etap çalışmaları için 23 Temmuz Salı günü Hollanda’ya hareket edecek. Takım yurt dışı kampını 3 Ağustos’ta oynayacağı son hazırlık maçının ardından tamamlayacak. Konyaspor iki günlük izin sonrasında 6 Ağustos’ta yeni sezon hazırlıklarına Konya'da devam edecek. Yeşilbeyazlıların 16 Ağustos’ta başlayacak 20192020 sezonu için Bolu ve Hollanda kampında 5 hazırlık maçı oynaması planlandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.