
Tahir Erdoğan
RİZESPOR'U YENERİZ
Aslında Konyaspor için iyi başlayan ama başladığı gibi bitmeyen Galatasaray karşılaşması hepimizin morallerini bozsada oynanan oyun ve mücadele ilerisi için bizlere umut oldu.
Ligin ilk yarısında kendi sahanda berabere kaldığın Rizespor ile kendi sahasında deplasmanda oynayacağın karşılaşma muhakkak ki çok zorlu olacaktır. Herkeste bunun bilincindedir.
Rizesporun geçtiğimiz hafta Alanspor deplasmanında aldığı 3-2’lik galibiyette bize zorlu ve çekişmeli bir karşılaşma oynayacağımızı gösteriyor. Rizespor genç ve tecrübeli oyunculardan oluşan çok koşan ve çok mücadele eden diri ve mücadeleyi 90 dakika bırakmayan bir takım. Kweuke gibi saniye kaçırmayacağın bir tehlikeleri var. Alanyaspor savunması Kweuke’yi 4-5 sefer kaçırdı. Bunların da 2 tanesini gol yaptı.
Kweuke ile birlikte Özgür Çek ve Recep Niyaz gibi ne zaman ne yapacakları hiç belli olmayan 2 adamları var. Aslında tek tek futbolcuları irdelemektense, takım olarak Rizesporun tehlikeli bir takım olduklarını belirtmemiz gerekiyor.
Konyaspor ise hafta arasında oynadığı Kızılcabölükspor karşılaşmasını dikkate almazsak Galatasaray maçında umut verici bir futbol oynadı. Hele hele ilk yarıda yakaladığı fırsatları gol yapamaması tamamen şanssızlıktı. Büyük takımlara karşı yakaladığını atmalısın, atamazsan da sonucuna katlanmalısın.
Puan durumu açısından da Rizesporun sıkıntılı bir durumda olduğunu belirtmeliyim. 16 puanla sıralamada 15. sırada bulunan Rizespor, düşme hattındaki Kayserspor’un 4 son iki sıradaki Adanaspor ve Gaziantespor’un ise sadece 5 puan önünde. Konyaspor karşılaşmasından alabilecekleri bir mağlubiyet veya puan kaybı alttaki takımlar ile makasın daha da daralmasına neden olacak. Bu da Rizespor için sıkıntılı bir sürecin başlaması anlamına geliyor.
24 puanla 8. sırada yer alan temsilcimiz Atiker Konyaspor ise rakibine oranla nispeten daha rahat durumda. Üstündeki rakiplerinden Bursaspor’un Adanaspor ile oynayacağı karşılaşmayı dikkate almazsak Antalyaspor ve Osmanlıspor’un birbirleriyle oynayacağı karşılaşmanın berabere bitmesi ve Fenerbahçe’nin de Başakşehir karşılaşmasını göz önüne alarak Yeşil Beyazlı temsilcimizin bu hafta sıralamada birkaç sıra yükselmesi de söz konusu.
Bunun dışında Konyaspor’u sıralamada takip eden takımlardan Gençlerbirliği ve Kasınmpaşa’nın puan kaybı halinde temsilcimizi geçme, Karabükspor ve Trabzonsporun ise puan kaybetmesi halinde Yeşil Beyazlı temsilcimizi yakalama imkanı var.
Tabii bunların hepsi ince hesaplar. Konyaspor’un ben her şartta Rizespor’u yenebileceğini düşünüyorum.
Mutlaka tribünlerde Yeşil beyazlı taraftarlarımızda olacaklardır. Ben taraftarlarımızın da desteği ile Atiker Konyaspor’un Rizespor’u yenebileceğini düşünüyorum. Zor olur ama bence biz Rizespor’u yenebiliriz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.